Pagatavojam periju

Back to Emuārs

Pagatavojam periju

Pagatavojam periju. Perijs – vāja alkohola satura dzēriens no rūgtās bumbieru sulas, ābolu sidra analogs. Perijs ir līdzīgs ābolu sidram gan pēc ražošanas paņēmiena, gan arī pēc galvenajiem raksturojumiem. Spirta saturs no 5 līdz 9%.

Perija pagatavošanai izmanto kultūras un savvaļas bumbieru formas. Atšķirībā no sidra, perijs satur daudz cukura. Dzēriena lietošanas īpašību uzlabošanai perijā piemaisa cukura sīrupu. Visbiežāk periju mazliet gāzē.

Parasti periju pagatavošanas laikā mājas apstākļos pievieno bumbieru sulu ābolu sulai, lai samazinātu sidra materiālu skābuma pakāpi.

Perijs: Pagatavošanas paņēmiens un ingredienti

  • Ielejiet 18 litrus svaigās bumbieru sulas (kas ir pagatavota no rudens bumbieru šķirnēm) un 5 litrus svaigās ābolu sulas (kas ir pagatavota no rudens ābolu šķirnēm) tīrajā fermentierī. Ne vairāk par 23 litriem. Pievienojiet jebkuru vīnu vai šampaniešu raugu. Iesakām 10-12 g rauga dozējumu uz 23 litriem.
  • Hermētiski aizveriet ciet fermentieri un uzstādiet uz tā ar ūdeni piepildīto hidroslēgu. Atstāt rūgt 20-25°C temperatūrā. Rūgšana aizņems 7-10 dienas. Rūgšana beigsies, kad pārstās izdalīties pūslīši caur hidroslēgu. Pēc rūgšanas izbeigšanās iepildīt periju tīrajās pudelēs vai maisos.
  • Novietot pudeles vai maisus uz 10 dienām tumšā vietā 5-10°C temperatūrā nobriešanas nolūkā. Pēc 10 dienām perijs ir gatavs lietošanai. Glabāt periju pudelēs vai maisos tumšajā vietā 5-10°C temperatūrā. Pirms perija lietošanas, pievienojiet tam cukura sīrupu pēc garšas.

 

Back to Emuārs
Top Инструкции instrukcijas instructions