Emuārs

Augļu un ogu vīns

Augļu un ogu vīns – vāja alkohola satura dzēriens, ko iegūst ar svaigo augļu dabiskās sulas un ogu rūgšanu, izņemot vīnogas. Satur no 5 līdz 12% parastā spirta. Augļu un ogu vīni ir ne tikai patīkamie, garšīgie, bet arī barojošie dzērieni. Pārtikas vērtību nosaka dažādu savienojumu – aromātisko, krāsvielu un...

Lasīt vairāk...

Kombuča

Kombuča – saldskābs atspirdzinošs gāzēts dzēriens, ko iegūst ar tējas sēnes palīdzību. Kombuča – vāja alkohola satura dzēriens – satur līdz 0.5% parastā spirta, sastāv no daudzveidīgām organiskām skābēm, cukuriem un citām vielām. Tējas sēne – rauga sēņu un dažu skābo baktēriju virknes simbioze; aug saldajā tējas uzlējumā. Rūgšanas procesu...

Lasīt vairāk...

Gatavojam kvasu

Gatavojam kvasu. Kvass ir skābs vāja alkohola satura dzēriens, kuru daudzās valstīs jau simtiem gadu uzskata par atspirdzinošo dzērienu karali. Satur no 0.5% līdz 1.5% vienkāršā spirta. Pēc būtības, tas ir nepabeigtā pienskābes un kvasa misas spirta rūgšanas produkts, ko pagatavo no iesalēto un neiesalēto maizes krājumu maisījuma, pievienojot...

Lasīt vairāk...

Pagatavojam periju

Pagatavojam periju. Perijs – vāja alkohola satura dzēriens no rūgtās bumbieru sulas, ābolu sidra analogs. Perijs ir līdzīgs ābolu sidram gan pēc ražošanas paņēmiena, gan arī pēc galvenajiem raksturojumiem. Spirta saturs no 5 līdz 9%. Perija pagatavošanai izmanto kultūras un savvaļas bumbieru formas. Atšķirībā no sidra, perijs satur daudz cukura....

Lasīt vairāk...

Ābolu sidrs

Ābolu sidrs. Sidrs ir vāja alkohola satura dzēriens, kas tiek iegūts ar dabiskās ābolu sulas rūgšanu. Vislietojamākais no visiem augļu vīniem. Sidrs satur no 5 līdz 7% parastā spirta, tā rezultātā, tas ir it kā vidējais starp spirta un bezalkohola dzērieniem. Līdz ar barojošu vērtību sidram arī ir dziedinošās īpašības,...

Lasīt vairāk...

Vīnogu vīns

Vīnogu vīns. Mājas vīna pagatavošana var likties par sarežģītu un darbietilpīgu procesu, bet, ja tikt galā, sekot mājas vīnogu vīna receptei pēc soļiem, tad jebkurš gribētājs varēs pagatavot šo dzērienu. Pirmkārt, pirms vīna pagatavošanas mājas apstākļos sākuma ir jāsagatavo galvenās un palīgtilpnes. Lai izvairītos no mājas vīna inficēšanas ar kaitīgiem...

Lasīt vairāk...

Vārām mājas alu

Alus – vāja alkohola satura dzēriens, ko iegūst ar iesala misas rūgšanu, pievienojot apiņus. Visbiežāk alus brūvēšanas iesala pagatavošanai izmanto miežus. Retāk pielieto rudzus, miežus, rīsus, kukurūzu. Kviešu alus pagatavošanai, miežu iesalam pievieno kviešu iesalu vai kviešus. Spirta saturs alu šķirņu vairākumā ir no 3 līdz 6% absolūtā spirta....

Lasīt vairāk...
Top
0