Vīnogu vīns

Back to Emuārs

Vīnogu vīns

Vīnogu vīns. Mājas vīna pagatavošana var likties par sarežģītu un darbietilpīgu procesu, bet, ja tikt galā, sekot mājas vīnogu vīna receptei pēc soļiem, tad jebkurš gribētājs varēs pagatavot šo dzērienu.

Pirmkārt, pirms vīna pagatavošanas mājas apstākļos sākuma ir jāsagatavo galvenās un palīgtilpnes. Lai izvairītos no mājas vīna inficēšanas ar kaitīgiem mikroorganismiem, tilpne rūpīgi ir jāizmazgā ar vārīto ūdeni un jānoslauka ar sauso mikrofibru. Tilpnēm ir jābūt tīrām un ideāli sausām.

Iznāk kvalitatīvs, aromātisks un garšīgs vīns, ja pieturēties pie rekomendācijām mājas vīna receptē. Bet daudz aromātiskāk iznāk tad, ja tajā nav tādu piedevu, kā spirts vai kandža. Bez šaubām tās piešķir mājas vīnam stiprumu, bet iznīcina visus aromātus, garšu un dzēriena dižciltību.

Sarkanais vīns: Pagatavošanas paņēmieni un ingredienti

  • Tīrajā fermentierī ielejiet svaigo vīnogu sulu, kas ir pagatavota no sarkano vīnogu šķirnēm. Ne vairāk par 23 litriem. Pievienojiet jebkuru vīnu vai šampaniešu raugu. Iesakām dozējumu 10-12 g raugu uz 23 litriem.
  • Hermētiski aizveriet ciet fermentieri un uzstādiet uz tā ar ūdeni piepildīto hidroslēgu. Atstāt rūgt 20-25°C temperatūrā. Rūgšana aizņems 7-10 dienas. Rūgšana beigsies, kad pārstās izdalīties pūslīši caur hidroslēgu. Pēc rūgšanas izbeigšanas iepildīt vīnu tīrajās pudelēs vai maisos.
  • Novietot pudeles vai maisus uz 10 dienām tumšajā vietā 5-10°C temperatūrā nobriešanas nolūkā. Pēc 10 dienām vīns ir gatavs lietošanai. Glabāt vīnu pudelēs vai maisos tumšajā vietā 5-10°C temperatūrā. Pirms vīna lietošanas tam var pievienot cukura sīrupu pēc garšas.

 

Baltais vīns: Pagatavošanas paņēmieni un ingredienti

  • Tīrajā fermentierī ielejiet svaigo vīnogu sulu, kas ir pagatavota no baltajām vīnogu šķirnēm. Ne vairāk par 23 litriem. Pievienojiet jebkuru vīnu vai šampaniešu raugu. Iesakām dozējumu 10-12 g raugu uz 23 litriem.
  • Hermētiski aizveriet ciet fermentieri un uzstādiet uz tā ar ūdeni piepildīto hidroslēgu. Atstāt rūgt 20-25°C temperatūrā. Rūgšana aizņems 7-10 dienas. Rūgšana beigsies, kad pārstās izdalīties pūslīši caur hidroslēgu. Pēc rūgšanas izbeigšanās iepildīt vīnu tīrajās pudelēs vai maisos.
  • Novietot pudeles vai maisus uz 10 dienām tumšajā vietā 5-10°C temperatūrā nobriešanas nolūkā. Pēc 10 dienām vīns ir gatavs lietošanai. Glabāt vīnu pudelēs vai maisos tumšajā vietā 5-10°C temperatūrā. Pirms vīna lietošanas tam var pievienot cukura sīrupu pēc garšas.

 

 

Back to Emuārs
Top Инструкции instrukcijas instructions