Gatavojam kvasu

Back to Emuārs

Gatavojam kvasu

Gatavojam kvasu. Kvass ir skābs vāja alkohola satura dzēriens, kuru daudzās valstīs jau simtiem gadu uzskata par atspirdzinošo dzērienu karali. Satur no 0.5% līdz 1.5% vienkāršā spirta. Pēc būtības, tas ir nepabeigtā pienskābes un kvasa misas spirta rūgšanas produkts, ko pagatavo no iesalēto un neiesalēto maizes krājumu maisījuma, pievienojot cukuru.

Kvass satur pienskābi, dažādus cukurus, ogļskābi un vitamīnus, kas padara to par barojošo atspirdzinošu dzērienu ar dziednieciskām īpašībām. Ogļskābe piešķir kvasam atspirdzinošās īpašības, palielina sekrēciju un uzlabo uztura asimilāciju, pienskābe nomāc un padara par nekaitīgu slimību radošo kuņģa un zarnu trakta mikrofloru un regulē kuņģa skābumu.

Pateicoties garšas īpašībām un lētumam, kvass kopš seniem laikiem ir visizplatītākais slāvu un baltu tautu dzēriens. Ražojot kvasu mājas apstākļos, par visātrāko un visērtāko pagatavošanas paņēmienu ir vienkāršā kvasa misas koncentrāta izšķīdināšana ūdenī.

Kvasu ir diezgan vienkārši pagatavot. Esot pavisam vienkāršam produktu kopumam, jūs gūsiet lielisku aromātisko dzērienu, kas remdēs slāpes tveicīgajā dienā un piešķirs jums spēkus un enerģiju.

Pievērsiet uzmanību tam, ka šis kvass tiek pagatavots 18-20 stundu laikā. Ja jūs pagatavosiet pēc mūsu receptes, tad tas noteikti patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem.

 

Kvass: Pagatavošanas paņēmiens un ingredienti

  • Tīrajā fermentieri ielejiet dzeramo, pudelēto vai vārīto krāna ūdeni. Uzliet 30-35°C temperatūras ūdeni. 23 litru kvasa pagatavošanai pievienot fermentierī 600 ml kvasa misas koncentrāta un 1.5 kg cukura. Visu rūpīgi samaisīt.
  • Pievienot misai 30 gramus presēto vai 8 gramus sauso maizes cepšanas raugu. Neaizveriet ciet fermentieri ar vāku, piesedziet fermentiera kaklu ar marli. Atstāt rūgt 20-25°C temperatūrā uz 18-20 stundām.
  • Pēc 18-20 stundām iepildīt kvasu pudelēs. Kvass ir gatavs lietošanai. Glabāt kvasu pudelēs tumšā vietā 5-10°C temperatūrā.
Back to Emuārs
Top Инструкции instrukcijas instructions